Lisa Surihani...En Tapit...Perempuan & Lelaki

>> Saturday, 10 December 2011

Siapa yang belum kenal husband Lisa Surihani?
Haa....Lisa dah kahwin ke? 
Bila Lisa kahwin?
Bukan ke gosip dia nak kahwin 2012?

Jeng...jeng...jeng


Haha...En Tapit ni memang gilakan Lisa Surihani agaknya. Banyak betul entri pasal Lisa. Habislah Yusry KRU, makan hati pasni /no

Untuk yang mengalami kemurungan berpanjangan, saya cadangkan anda layari blog En Tapit (sila klik gambar romantis kat atas tu). Pasti anda tidak akan kering gusi menatap semua karya beliau.

Ok, saya nak share entri pada blog beliau yang saya suka atau saya boleh katakan adalah beberapa yang memang kena kat batang hidung sendiri. Kenapa ye perempuan ni suka sangat fikir yang bukan-bukan?? Fikir negatif??/floor

Apa Yang Perempuan Perlu Faham Tentang Lelaki

  1. Kalau kami kata nak main game, kami betul-betul maksudkannya.
  2. Kalau nampak kami terhegeh-hegeh nak keluarkan duit dari dompet, pandai-pandai lah hulur sikit.
  3. Kami tak suka nak balas mesej dan jawab call setiap masa.
  4. Kalau nak buat-buat merajuk sekali dua takde masalah, kalau tiap masa nak merajuk tu memang carik masalah.
  5. Kalau kami buat alasan taknak pergi dating tu maknanya kami tengah pokai lah tu.
  6. No such things as 'I love u, I miss u' all the time...Mak bapak jauh lagi penting.
  7. Kalau tengah dating tu kami tengok perempuan lain. janganlah marah. Itu menunjukkan kami ni masih normal dan bukannya homo.
  8. Kami tak suka menunggu kamu-kamu semua bermekap dan belek tudung dalam toilet lama-lama.
  9. Wish 'good nite' dan good morning' bukanlah satu kewajipan bagi kami.
  10. Kami memang tak pernah period, tapi kami pun ada masa untuk bad mood jugak.
  11. Tengah period bukan bermakna itu alasan kamu-kamu semua untuk marah kami tak pasal-pasal.
  12. Baju kahwin kaler apa dan nak bagi nama apa kat anak bukanlah topik kesukaan kami.
  13. Janganlah mengharapkan kami untuk menjadi sesempurna makhluk, kerana itu takkan mungkin berlaku.
  14. Jangalah cakap 'saya tak fahamlah dengan awak ni' kerana kami pun bukannya faham sangat dengan kamu-kamu semua.
  15. Janganlah marah kalau kami ni tak suka nak bergambar-gambar.
  16. Kami tak suka bila kamu-kamu semua cakap, 'semua laki ni sama aje' sebab akhlak dan keperibadian seseorang itu bukannya diwarisi mengikut jantinya.
  17. Buncit itu seksi.


Bukan hanya perempuan yang perlu faham lelaki, lelaki juga perlu memahami perempuan. Terimalah pasangan anda seadanya. Jika anda mahukan yang sempurna, cermin diri anda terlebih dahulu. Belajarlah untuk saling melengkapi.

***luv u d way u are

2 comments:

Faiz Tapit 11 December 2011 at 10:12  

heheh. tenkiu diyana. tp jgn kecoh2 mende ni kt media. nti yusry ngamok. keh3

Diyana 11 December 2011 at 11:45  

haha baik en tapit