Daging Masak Lada Hitam MAGGI

>> Friday 16 December 2011

Kenapa Maggi?

Untuk lauk lunch tadi saya cuma masak ikan singgang dan daging blackpepper. Pening gak hari-hari dok pikir nk masak apa. Sesekali guna perencah apa salahnya kn.hehe...

Bahan-bahan :
Daging (dihiris nipis)
Kangkung
Bawang besar
Cili merah
Perencah lada hitam Maggi
Garam

1) Panaskan minyak, masukkan daging. Goreng selama beberapa minit.
2) Masukkan perencah Maggi (2-3 sudu besar). 
3) Masukkan air, masak daging sehingga empuk.
4) Setelah hampir kering, masukkan kangkung, bawang besar, cili merah dan garam. Boleh juga masukkan air jika mahukan daging sedikit berkuah.
5) Kacau lagi selama beberapa minit. 
6) Sedia dihidang.

wallaa~
**dah lulus belum nak kahwin ni?hehe..


0 comments: