Kuching Part II & Kisah 'The Kisses'

>> Friday, 20 May 2011

 Salam...

Perjalanan diteruskn ke Pasar Serikin, yg t'letak di sempadan Sarawak-Kalimantan. Kate org, bile dh dtg ke Sarawak, rugi kalau x ke Serikin. Mcm2 barangan yg di jual kt cna. Ada tikar sarawak, telekung, kain batik sarawak, kain pua kumbu, periuk blangan pn ada ok :) Tp klu nk ke cni, dinasihatkan utk dtg awl pg sbb pkl 9 kt cna, cuacanya dh sgt pns.

Suasana di Pasar Serikin. Make sure bwk payung @ topi.hehe...

Dh puas b'panas2 di Serikin, kami pergi ke Pasar Satok yg t'letak di tgh2 bndr Kuching. Ops,sblm 2 kami ke sggh lunch dlu sbb perut dh bnyi lgu keroncong.hehe...tp lupela name kedai 2. Smptla merasa umai yg sgt popular kt Sarawak 2 kn.sdap... Mmg best Pasar Satok ni,mcm2 ada.Cenderahati mmg byk. Ada keychain, freeze magnet, pua kumbu, tshirt. Bg penduduk kt cni, mcm2 keperluan harian ada d jual. Org kt cni agk b'tuah sbb brangannya semuanya murah2. Rase cm nk bli je sayur bt blk semenanjung.hehe...Bygkn 5 btg bunga kantan harganya RM2 je.klu kt cni RM2 blh dpt 1btg je.huhu...

Flight blk ke KL pkl 710pm.pnyala lapar perut ni tp t'pksala order makanan airasia yg agk mhl 2 kn.xpelah,jnji perut ni kenyang kn :) Haaaa...kt seat dpn ni, 22B & 22C, adalah sepasang manusia yg xtaula couple ke, pgntin bru ke tp alahai.....sgt menyampah. skit mate ni di buatnya. Blh plk diorg bt wyg 'The Kisses' kt awan biru ni. kalau dh kwin skalipun, xperlu kot nk b'kiss2 dlm flight yg rmai org ni. Org lain pn ada bini gk. Org lain pn ada laki gk.....

*b'pada-pada la.kite ni org Islam....
**bestnya Kek Lapis India :)

2 comments:

Azwan Aziz 20 May 2011 at 10:25  

mana pic kiss tu? hahaha

Diyana 20 May 2011 at 12:26  

amboi laju ke part kiss2 ni ye.hehe..pic kt dlm my mind :p